Academie

Programma 2023

Ben jij accountant en wil jij vanuit je professionele rol echt impact maken? Volg dan het nest accountants academie programma van nest in co-creatie met de Vrije Universiteit Amsterdam.

Vanwege de belangrijke rol die accountants hebben in de maatschappij, worden zij zowel via onderwijsinstellingen als in de praktijk vaktechnisch sterk opgeleid. Na hun opleiding verloopt de ontwikkeling voornamelijk op het kantoor waar zij werken, in een eigen ‘kantoorbubbel’, en richt deze zich op de organisaties waar ze over de vloer komen. 

Om het accountantsberoep te laten excelleren en mee te bewegen in de maatschappelijke ontwikkelingen is er echter meer nodig. Accountants met visie, die zich publiekelijk uitspreken en maatschappelijk betrokken zijn. Accountants die kritisch maatschappelijke ontwikkelingen volgen, behoeften zien en hier vanuit hun professionele rol proactief op inspelen. 

De tijdgeest verandert, waarmee ook het landschap verandert waar de accountant in opereert. Naast de financiële informatie wordt er steeds meer belang gehecht aan langetermijnwaardecreatie, waarbij het niet alleen van belang is dat iets klopt, het moet ook deugen. Daarnaast zijn er technologische ontwikkelingen die ervoor zorgen dat niet alleen de gecontroleerde organisaties anders worden ingericht, maar ook dat de audit verandert. 

In dit veranderende landschap zijn de verwachtingen die aan accountants worden gesteld hoog – als de accountant tekent moet het goed zijn, waarbij de maatschappij ook expliciet aandacht vraagt voor thema’s als fraude, ESG, IT en continuïteit. Het is tijd voor een generatie die is opgegroeid in het nieuwe landschap, de huidige tijdgeest haarfijn aanvoelt en deze handen en voeten wil geven in de publieke arena en in de boardrooms van onze stakeholders.

Hiervoor hebben de nieuwe accountants vaardigheden nodig die nu nog onvoldoende (mid-level, beginnend manager tot en met ervaren senior manager) in hun carrière worden gecultiveerd, zoals ondernemerschap, publiek leiderschap en communiceren met impact.

Dit kun je verwachten

We leren jou als ambitieuze accountant om met impact te communiceren met stakeholders, je publiek uit te spreken en een maatschappelijk betrokken rol op te pakken. Een leidende rol door ondernemerschap aan te wakkeren in een inspirerende, kantooroverstijgende omgeving. 

Hoe realiseren wij dit? Door ons programma te richten op het snijvlak van leiderschap, ondernemerschap en communicatie. Door actuele kennis uit de wetenschap, overheid en bedrijfsleven in te brengen, gefaciliteerd door de gerenommeerde experts. Door de opgedane kennis te cultiveren in boardroom simulaties met bestuurders. 

Het jaarprogramma bestaat uit drie stromen:

  • Focus op de maatschappij
  • Verbonden met de organisatie
  • Persoonlijk leiderschap

En iedere collegedag is een combinatie van theorie, praktijk en inspiratie.

Schrijf je nu in!

De inschrijvingen voor 2023-2024 geopend!

Impressies 2022-2023